De Erfrechtplanners

Volmacht of levenstestament nodig?

In een levenstestament of volmacht legt u uw wensen vast voor de situatie waarin u zelf niet meer in staat bent om uw zaken te regelen (wilsonbekwaam). Zo houdt u zelf de regie over uw leven, ook als u zelf niet (meer) kunt beslissen.

In een ‘testament bij leven’ wijst u iemand aan, de gevolmachtigde, die u het volste vertrouwen geeft om namens u beslissingen te nemen op het moment dat u dat zelf niet meer kunt. Zo’n levenstestament of volmacht is van belang om te voorkomen dat u of uw partner niet meer juridisch verder kan.  Het is belangrijk dat u uw zaken op tijd regelt. Dat wil zeggen voordat u in een kwetsbare positie zit. Samen met onze erfrechtplanners legt u dit helder vast!

Opstellen van een volmacht

Onze adviseurs helpen u graag met het opstellen van een volmacht. Samen bekijken we de mogelijkheden om het levenstestament perfect te laten aansluiten op uw wensen. Online zijn er genoeg voorbeelden te vinden hoe een volmacht er uit kan zien, maar wij adviseren om dit altijd te bespreken met een expert. Zeker wanneer u de ook financiële bevoegdheden overdraagt in de volmacht!

Hét moment voor een volmacht

We hopen natuurlijk van niet, maar een ongeluk zit vaak in een klein hoekje. Er is altijd een kans dat u iets overkomt. Stel u moet voor enige tijd naar het ziekenhuis en u weet niet hoe u er na de operatie aan toe bent. Of erger, u krijgt een hersenbloeding, raakt door een ongeluk in coma, of wordt dement. Ook dan lopen financiële zaken gewoon door. Dan is het wel zo fijn dat er iemand is die dit voor u mág regelen.

Het kan ook zijn dat niet u, maar uw partner iets overkomt. Denk aan dementie waardoor een gedwongen verhuizing moet plaatsvinden. Bij zo’n verkoop moeten beide eigenaren wilsbekwaam zijn. Met zo’n ‘testament bij leven’ kunt u dus best veel ellende voorkomen, met uitgebreide notariële volmachten, waarin partners elkaar de bevoegdheid overdragen.

Top 5 volmacht vragen

Wij hebben reeds velen succesvol geholpen met hun levenstestament. Wilt u helder en duidelijk advies over uw testament bij leven? Wacht niet te lang en neem contact op met onze erfrecht planners.

1. Wat is een levenstestament?

Met een ‘testament bij leven’ legt u dingen vast voor het geval er tijdens uw leven iets gebeurt, waardoor u zelf niet meer kunt handelen.

2. Wat regel ik met een levenstestament of volmacht?

U wijst iemand aan die namens u mag handelen wanneer u dat zelf niet meer kunt (wilsonbekwaam). U legt al uw wensen vast, van uw dagelijkse financiële- en belastingzaken, schenkingen die u wilt doen, toestemming voor het verrichten van medische handelingen, instructies voor verkoop van uw woning, wat er met uw inboedel gebeurt, tot praktische zaken zoals verzorging van uw huisdieren.

3. Wanneer maak ik een testament bij leven of volmacht?

Waarom of wanneer u een levenstestament opstelt kan voor iedereen anders zijn. Van een geplande ziekenhuisopname, verblijf in het buitenland, tot lichamelijke- of geestelijke achteruitgang van uzelf of uw partner. Wat de reden ook is, het is belangrijk dat u dit op tijd regelt! Ons advies is om het altijd te regelen zodra er een belang te beschermen is, zoals het hebben van een woning en/of hypotheek.

4. Hoe voorkom ik dat een levenstestament of volmacht wordt gebruikt voor zaken die ik niet wil?

Het komt helaas wel eens voor dat een testament bij leven wordt misbruikt om bepaalde zaken voor elkaar te krijgen. Om te voorkomen dat degene aan wie u het vertrouwen geeft misbruik maakt van zijn bevoegdheden, kunt u een aantal bepalingen in het levenstestament of de volmacht opnemen. Laat u daarom goed adviseren!

5. Wat kost een notariële volmacht?

De kosten van een levenstestament zijn voor iedereen anders. Een volmacht kan er voor iedereen heel anders uitzien, van eenvoudig tot zeer complex. Wilt u weten wat een volmacht u kost? Maak een afspraak met onze erfrecht planners. 

Maak nu een vrijblijvende afspraak >

Helder erfrechtadvies in begrijpelijke taal

Fiscaal en financieel experts

Stel uw vermogen veilig

Onze erfrecht planners zijn specialisten in de fiscale en financiële kant van het erfrecht, de erfenis, een testament of schenking. Wij weten als geen ander hoe u duizenden euro's aan  erfbelasting bespaart, belastingvrij schenkt en voorkomt dat uw vermogen verdwijnt naar de zorg!

Persoonlijk advies

Bij ons op kantoor

Wilt u advies over uw nalatenschap, de erfenis, verklaring van erfrecht, volmacht, testament, of erfrecht in het algemeen? Neem vrijblijvend contact op met onze ervaren erfrecht planners. Onze specialisten staan voor u klaar om het complexe erfrecht te vertalen naar een helder, duidelijk advies. Uiteraard helemaal toegespitst op uw persoonlijke situatie.

Onze erfrecht planners

Ontmoet onze specialisten

Ons team erfrecht planners staat voor u klaar om al uw vragen over uw erfrecht, erfenis, testament of volmacht te beantwoorden. Op onze locaties in Eindhoven en 's-Hertogenbosch.

Rekenmodule

Bereken uw besparing bij het eerste overlijden

Onze erfrecht planners zijn specialist in de fiscale en financiële kant van erfrecht, de erfenis, een testament of schenking.

Wij weten als geen ander hoe u duizenden euro’s aan erfrecht belasting bespaart, belastingvrij schenkt en voorkomt dat uw vermogen verdwijnt naar de zorg.