Go to main content of this page.

logo erfrecht planners Sittard- Geleen en Eindhoven

Testament advies van erfrecht experts

Een testament is meer dan ‘een laatste wil’. In een testament stelt u uw vermogen veilig om dit fiscaal vriendelijk te vererven, met een minimum aan erfbelasting en zonder dat dit wordt ‘opgegeten door de zorg’.

Uit onderzoek blijkt dat een overgrote meerderheid van de Nederlanders met een eigen huis of spaargeld de nalatenschap niet goed heeft geregeld in het testament. Bij overlijden of opname in een verpleeghuis verdwijnt dan ook vaak onnodige veel geld naar de belastingdienst en zorginstelling. We zien het maar al te vaak gebeuren: partner en kinderen blijven achter met lege handen. Wilt u persoonlijk advies? Maak nu een afspraak voor uw testament met onze erfecht planners. Voorkom ellende en onnodige geldverspilling.

Maak nu vrijblijvend een afspraak

 

Wacht niet tot het laatste moment, regel uw testament.

In de praktijk denken veel mensen pas te laat na over hun testament. Een testament niet of niet geregeld betekent dat er onnodig veel naar de fiscus of zorginstellingen gaat. Dat is jammer, want u heeft hard gewerkt voor uw vermogen. Het is uiteindelijk voor bijna iedereen belangrijk dat het huis en de kindsdelen veilig gesteld worden. Vertrouw voor uw testament op onze erfrecht planners, zij kennen de kneepjes van het vak!

Laat uw testament opstellen door onze experts

Wilt u graag zelf bepalen wat er met uw nalatenschap gebeurt als u er niet meer bent? Laat dan vandaag nog een testament opmaken. Wij weten dat het lastig is om hier nu al over na te denken, maar zonder testament bepaalt de wet wat er met uw vermogen gebeurd.

Testament wijzigen of aanpassen? Wacht niet te lang!

Is er iets verandert aan uw persoonlijke situatie? Geen probleem! U kunt uw testament altijd wijzigen. Uw testament aanpassen doet u wanneer er dingen in uw leven veranderen. U heeft bijvoorbeeld kinderen of kleinkinderen gekregen, uw vermogen aanzienlijk vergroot, een huis gekocht, of een nieuwe partner gehuwd. Wij adviseren om elke vijf jaar te laten controleren of uw testament nog past bij uw huidige wensen.

Direct een testament opmaken of wijzigen

 

Top 5 testament vragen

Wij krijgen dagelijks vele vragen over testamenten. Wilt u helder en duidelijk advies van onze erfrecht planners? Wacht niet te lang en neem snel contact met ons op.

1. Waarom een testament opstellen?

Dankzij het testament bepaalt u wie u wat nalaat, en niet de wet. U voorkomt ellende en dankzij onze uitgebreide fiscale kennis bespaart u onnodig veel erfrecht belasting betalen en voorkomt u dat de zorg u vermogen ‘opeet’.

2. Welke type testamenten zijn er?

Er zijn verschillende soorten testamenten. Misschien wel het bekendste type is het langstlevende testament met ouderlijke boedelverdeling, waarin staat dat de volledige nalatenschap toebedeeld wordt aan de langstlevende echtgenoot. Daartegenover staat het vruchtgebruiktestament, waarbij over het algemeen de langstlevende wel vruchtgebruik houdt over de bezittingen, maar wordt uitgesloten en de nalatenschap overgaat naar de kinderen. Bij een tweetrapstestament erft de langstlevende partner alles uit de erfenis en erven de kinderen alleen wanneer de andere ouder komt te overlijden.

3. Wat kost een testament opmaken?

Wij werken samen met zorgvuldig geselecteerde notarissen. We bekijken samen welke het beste past bij uw situatie. De testament kosten voor de notaris kunnen daardoor wisselen. Neem contact met ons op voor de beste prijs voor een testament opstellen of wijzigen.

4. Wat staat er in een testament?

Bij het opstellen van een testament kunt zelf bepalen aan wie u wat wilt nalaten, een erfgenaam aanwijzen die in uw huis mag wonen na overlijden, erfdelen toekennen aan mensen of instellingen die anders geen recht op een erfenis zouden hebben. Ook kunt u in een testament mensen uitsluiten van de erfenis, of juist een groter erfdeel geven. Neem contact met ons. Wij vertellen u graag over de mogelijkheden.

5. Het zit het met een erfenis zonder testament?

Als de overledene geen testament heeft gemaakt en dus geen erfgenamen heeft aangewezen, bepaalt de wet wie de erfgenamen zijn. Bij een verdeling van de erfenis zonder testament heeft u niet alleen recht op een deel van de erfenis, maar ook de verantwoordelijk voor de afwikkeling van de erfenis. Daar zit een wettelijk erfgenaam vaak op dat moment niet op te wachten!

Stel uw testament vraag aan onze erfrecht planners 

Waarom Erfrecht Planners?

✔ Persoonlijke aanpak

✔ Helder advies

✔ Experts in fiscaal erfrecht

✔ Vaste prijs, zonder verrassingen

✔ Alles in 1 keer goed gegereld