Go to main content of this page.

logo erfrecht planners Sittard- Geleen en Eindhoven

Voorkom erfbelasting en regel je zaken voordat het te laat is! 24-04-2018

De erfrecht expert Henk Perrée - voorkom te veel erfbelasting
Nuchter, helder en een schat aan kennis en ervaring; dát zijn De Erfrechtplanners in een notendop. Henk Perrée (50), erfrechtspecialist van Perrée & Partners in Eindhoven richtte het bedrijf zo’n tien jaar geleden op met Mat Scheepers (Sittard).

Henk: “Laten we eerlijk zijn, niemand wil te veel belasting betalen en al helemaal niet aan het einde van zijn of haar leven. Ik doel op erfbelasting, voorheen successierechten genoemd.

Wij stellen, samen met de notaris, fiscaal geoptimaliseerde testamenten op. Dat houdt in dat we eerst een grondige inventarisatie maken van het vermogen van een klant. Daarna bekijken we welke fiscale tools we kunnen toepassen. En dat is maatwerk, wan elke klant zit in een andere situatie.”

 

Gratis advies? Maak direct een afspraak »

 

Voorkom risico’s bij kindsdelen

“Ik geef een voorbeeld: van een echtpaar met twee kinderen komt de man te overlijden. Als het stel in gemeenschap van goederen is gehuwd, houdt de vrouw de helft plus een derde van het vermogen van de overledene. De overige twee derde, de kindsdelen, krijgt ze ook, maar als ‘tegoedbon’ voor de kinderen later. Wat echter weinig mensen weten , is dat er meteen erfbelasting moet worden betaald over dat kindsdeel.

Dat kan tot nare situaties leiden, met name als de echtgenote niet over voldoende liquide middelen beschikt om aan haar belastingverplichtingen te kunnen voldoen omdat het hoofdvermogen in het huis zit.” Wij doen er met onze collega Erfrecht Planners alles aan om dit soort scenario’s te voorkomen. Dat vereist goede verdieping in de klant en zijn wensen én een heldere aanpak.

 

Maak een afspraak »

 

Voorkom vermogensafdracht aan de zorg

Sinds de bezuinigingen in de zorg moeten mensen mogelijk een deel van hun vermogen afstaan aan de zorginstelling. Om dit te voorkomen, kunnen we in het testament regelingen opnemen. Degenen die vooraf willen vastleggen wie hun vermogen beheert en andere beslissingen mag nemen bij bijvoorbeeld dementie, kunnen dit doen in een levenstestament”

 

Laat uw langstlevende testament toetsen

Mensen die een langstlevende testament van vóór 2003 hebben, kunnen dit bij ons laten toetsen aan de huidige wet- en regelgeving. Deze oude testamenten zijn namelijk nog niet voorzien van moderne fiscale tools.

 

Voorkom problemen en regel het nu

Wij begrijpen dat het een gevoelig onderwerp is, maar het is beter om er nu bij stil te staan, dan wanneer het te laat is. Wilt u alles rondom uw erfrecht goed geregeld hebben? Maak dan vandaag nog vrijblijvend een afspraak met onze erfrecht specialisten.

 

Persoonlijk erfrecht advies bij u thuis

Wij komen graag bij u thuis. In die sfeer kun je een goed persoonlijk gesprek voeren en het is ook gewoon praktisch; de benodigde papieren liggen binnen handbereik. We horen vaak van klanten dat ze blij zijn met onze kennis en duidelijke uitleg!

 

Plan direct gratis adviesgesprek »

 

Henk Perrée
Estate Planner / Erfrecht Specialist

Dit artikel is gepubliceerd in het Eindhovens Dagblad op 17 december 2016.