Go to main content of this page.

logo erfrecht planners Sittard- Geleen en Eindhoven

Hoe lang twijfelt u al om uw testament aan te passen? 05-04-2018

93% heeft erfenis en nalatenschap niet geregeld
Met regelmaat stappen onze klanten de spreekkamer binnen met complete knipselmappen over erfrecht. Een goede voorbereiding is natuurlijk verstandig, maar velen blijven helaas maar hangen in de fase van dat moeten we eigenlijk toch nog eens gaan regelen.

Met enige regelmaat stappen onze klanten de spreekkamer binnen met complete knipselmappen over het onderwerp erfrecht. Folders van diverse notariskantoren, krantenknipsels en niet zelden ook een hele reeks columns van mijn hand. Goed natuurlijk dat deze mensen zich goed voorbereiden, maar velen van u blijven maar hangen in de fase van dat moeten we toch echt nog eens gaan regelen.

Download dit artikel »

 

93% heeft nalatenschap niet geregeld

Bent u tussen de vijftig en vijfenzeventig jaar, heeft u een eigen huis en één of meerdere kinderen en wat spaargeld? Dan is de kans heel groot (93 procent) dat een van de volgende stellingen op u van toepassing is.

  1. U heeft een testament van voor 2003 en dus waarschijnlijk een standaard langstlevende regeling.
  2. U heeft geen testament en daardoor bij wet vanaf 2003 toch een soort langstlevende regeling.
  3. U heeft na 2003 wel uw testament aangepast, maar toen besloten om een zogenaamd tweetrapstestament te maken.
  4. U heeft bij het maken van uw testament geen aandacht gegeven aan de fiscale en vermogensrechtelijke aspecten.
  5. U heeft geen maatregelen genomen om uw huis uit handen van de zorg te houden, mocht u daarin terechtkomen.
  6. U heeft niks geregeld voor de situatie dat u of uw partner wilsonbekwaam wordt, en zo wel dan heeft u in uw volmachten niet geregeld dat ook vermogen kan worden veiliggesteld voor de zorg.

 

Slechts 7% heeft het wel goed geregeld

Als u zich niet herkent in (een van) de bovengenoemde stellingen, is de kans groot dat u bij de zeven procent hoort die de erfrechtelijke zaken goed heeft geregeld. Sinds de gewijzigde erfrecht wetgeving vanaf 2003 is het namelijk heel goed mogelijk om middels fiscaal ingerichte testamenten en modern ingerichte volmachten te regelen dat u zo weinig mogelijk erfbelasting betaalt én uw vermogen veiligstelt voor de vermogenstoets in de zorg.

 

Wees niet eigenwijs. Regel uw nalatenschap!

Binnen ons bedrijf zijn we gespecialiseerd in met name de financiële en fiscale kanten van het erfrecht en adviseren en begeleiden we onze klanten bij het opstellen van de juiste en meest complete aktes. Uiteraard zorgen we er ook voor dat alle benodigde notariële akten worden opgesteld en gepasseerd. Dus wees niet eigenwijs en blijf niet twijfelen. Regel het tijdig en in één keer goed.

Of u nu gehuwd bent, alleenstaand of reeds weduwe/weduwnaar, in nagenoeg alle gevallen zijn er voldoende mogelijkheden en kansen om uw vermogen gunstiger te laten vererven en veilig(er) te maken voor de eigen bijdrage in de zorg.

 

Bezoek onze Open Erfrecht Dagen

Op onze kantoren in Sittard, Stein, Herten en Horst zijn we graag bereid om uw persoonlijke situatie te bespreken en u te voorzien van een passend advies. Het eerste gesprek is helemaal gratis!

 

Plan direct gratis adviesgesprek »