Go to main content of this page.

logo erfrecht planners Sittard- Geleen en Eindhoven

Erfrecht Planners Eindhoven aan het woord 24-04-2018

Erfrecht Planners Eindhoven aan het woord
Het was een koude winterdag toen op het kantoor van De Erfrecht Planners in Eindhoven een telefoontje binnenkwam van de heer Arno Oldenburg, redacteur van het Eindhovens Dagblad.

De heer Oldenburg merkte dat er onder de lezers van het Eindhovens Dagblad en in zijn omgeving veel vragen waren omtrent het nieuwe erfrecht, de erfbelasting, de eigen bijdrage in de zorg, de juridische gevolgen van wilsonbekwaamheid et cetera.

Of de heer Henk Perrée, eigenaar van de Erfrecht Planners, daar niet een artikel over wilde schrijven om de lezers van het Eindhovens Dagblad te informeren. Wij vragen en laten de heer Perrée aan het woord.

 

Download dit artikel »

 

Drukte bij Erfrecht Planners

Henk Perrée vertelt enthousiast over zijn bedrijf en welke rol het Eindhovens Dagblad daarin speelt de laatste maanden. "We hadden het de afgelopen jaren al erg druk, maar sinds het eerste artikel in het Eindhovens Dagblad loopt het echt storm”.

 

Maak een afspraak »

 

Waarom reageren mensen massaal?

"De mensen die ons bellen hebben eigenlijk allemaal zorgen of hun bestaande testamenten nog wel voldoen': vervolgt Henk. "Mensen zijn heel openhartig en geven aan dat ze hun vermogen niet willen afgeven in de zorg en vragen of dat voorkomen kan worden. Ook komen burgers er steeds meer achter dat bij het overlijden van de eerste partner er al erfbelasting moet worden betaald. Wij weten dat dit allemaal niet nodig is en daarom maken mensen een afspraak met ons. Onze kennis en kunde leidt ertoe dat we voor onze klanten kunnen regelen dat ze hun vermogen niet hoeven af te geven in een zorginstelling en er veel minder erfbelasting betaald hoeft te worden''.

Henk vult nog verder aan: "We regelen voor onze klanten het gehele traject, dus inclusief alle notarisakten. Daartoe hebben wij intensieve samenwerkingsverbanden met een aantal notariskantoren, die ook aan een bepaalde kwaliteitsnorm moeten voldoen''.

 

Wie zou direct een gesprek met jullie moeten inplannen?

"Eigenlijk iedereen die enig belang te beschermen heeft, zou met ons in gesprek moeten gaan. Middels de juiste fiscale regelingen kunnen we er immers voor zorgen dat de eigen bijdrage in de zorginstelling tot een minimum beperkt wordt, de erfbelasting minimaal is en dat de erfenis nooit gedeeld hoeft te worden met - toekomstige - ex-partners van kinderen''.

 

Top 10 vragen

1. We hebben oude langstlevende testamenten, van voor 2003. Zijn deze nog goed?

2. We hebben een eigen huis en hebben gehoord dat dit meetelt voor de eigen bijdrage in de zorg. Klopt dat?

3. We hebben een tweetrapstestament. Is dat eigenlijk wel goed voor ons?

4. Heeft het zin om te schenken op papier?

5. Kan ik ook alleen ons huis verkopen als mijn partner bijvoorbeeld dement is?

6. Mijn vader is overleden, mijn moeder heeft al het vermogen. Is dat vermogen wel veilig als mijn moeder de zorg in gaat?

7. Mijn partner is helaas al overleden. Hoe stel ik mijn vermogen veilig voor de kinderen als ik in de zorg terecht zou komen?

8. We hebben in ons oude testament de koude kant uitgesloten. Werkt dat nog steeds?

9. Is ons testament wel fiscaal ingericht?

10. Kunnen we onze kleinkinderen betrekken in ons testament en is dat fiscaal voordelig?

 

95% heeft zaken niet goed geregeld

Als wij vragen om de antwoorden op deze vragen te formuleren vat Henk het samen: "We kunnen eigenlijk vrij simpel stellen dat 95% van alle mensen de zaken niet goed geregeld heeft. Velen weten of voelen dat eigenlijk zelf ook wel maar schuiven het maar voor zich uit. Doordat we onze klanten benaderen en informeren, worden velen toch geprikkeld om er iets mee te gaan doen''.

 

Gratis adviesgesprek

Hoe kunnen klanten met jullie in contact komen? 'Nou, dat is vrij eenvoudig', zegt Henk. 'Mensen kunnen ons altijd bellen voor het maken van een vrijblijvend afspraak bij ons op kantoor of bij hen thuis. Dit eerste gesprek is gratis!

  

Plan direct gratis adviesgesprek »

 

Henk Perrée
Estate Planner / Erfrecht Specialist

Dit artikel is gepubliceerd in het Eindhovens Dagblad op 30 september 2017.