Go to main content of this page.

logo erfrecht planners Sittard- Geleen en Eindhoven

Erfrecht advies na overlijden

Wanneer uw dierbare is overleden moet er veel geregeld worden en moet u op korte termijn minder prettige beslissingen nemen. In deze emotionele, heftige periode kunt u vertrouwen op onze adviseurs.

Wilt u betrouwbaar advies over de zaken die u moet regelen na overlijden van een naaste? Neem dan contact met ons op. Wacht niet te lang, in een korte tijd gaan vele wettelijke en fiscale radartjes draaien. Wij helpen u om grip te krijgen op een situatie waar u eigenlijk niet op zit te wachten.

Maak nu vrijblijvend een afspraak

 

U heeft vragen, wij de antwoorden

Na overlijden van een naast heeft u waarschijnlijk vele vragen. Hoe zit het met de erfgenamen bij overlijden zonder testament? En met de verdeling van de erfenis na overlijden langstlevende? Of met erftecht na overlijden van beide ouders? Laat u adviseren door onze erfrecht planners zodat u zeker weet dit goed geregeld wordt.

5 erfrecht zaken om te regelen na overlijden

Kort na overlijden moeten de nodige fiscale en financiële zaken geregeld worden. We geven u alvast 5 tips. Komt u er zelf niet helemaal uit? Neem dan contact op met onze adviseurs. Zijn helpen u graag! Dat kan op onze kantoren in Sittard en Geleen, maar ook bij u thuis. Dat is wel zo prettig in zo’n hectische periode van rouw.

1. Neem geen waardevolle spullen mee

Zorg er voor dat mogelijke erfgenamen geen financieel waardevolle spullen uit het huis van de overledene meenemen. Het is mogelijk dat u hiermee de erfenis zuiver aanvaardt en dus ook eventuele schulden van de overledene.

2. Bewaar rekeningen

Na overlijden worden diverse kosten gemaakt. Bewaar de rekeningen goed, want een aantal kosten kunt u aftrekken van de erfbelasting.

3. Notificeer de bank

Meld het overlijden zo snel mogelijk bij de bank van de overledene. Rekeningen worden dan geblokkeerd waardoor er niet meer afgeschreven kan worden. Wanneer u weet waar u aan toe bent dan kunt u op een rustiger moment de afwikkeling van bankzaken regelen.

4. Denk aan volmachten

Het is verstandig om een volmacht te geven aan iemand die u vertrouwt om de lopende financiële zaken te regelen.

5. Stop automatische incasso's

Geef overlijden door aan bedrijven die automatisch incasseren zoals de energie leverancier.

Stel uw vraag aan de erfrecht planners

Waarom Erfrecht Planners?

✔ Persoonlijke aanpak

✔ Helder advies

✔ Experts in fiscaal erfrecht

✔ Vaste prijs, zonder verrassingen

✔ Alles in 1 keer goed gegereld